5 reden om een kluscursus te doen

Delen op:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

1. Doe-Het-Zelf
zo hoeft je je vader of beste vriendin niet meer om hulp te vragen

We zien onszelf natuurlijk allemaal het liefst als zelfstandige individuen. Maar voor menigeen geldt dat als er een kapstok, tv of lamp opgehangen moet worden je toch echt hulp moet inschakelen. Soms stapelen de klusjes zich op en zou het toch wel erg handig zijn om het gewoon zelf te kunnen.

2. Je kan je klusproject helemaal naar je eigen hand zetten

Ken je dat gevoel? Je struint de ene winkel na de andere af, spendeert uren online maar niks voldoet. De afmetingen zijn niet goed, de kleuren passen niet bij de rest van je interieur of het heeft niet alle functionaliteiten die je zou willen. Dan heb je eigenlijk maar één optie, een compromis. Of toch.. Als je nou zelf iets kan maken en het helemaal naar je eigen hand zou kunnen zetten. Bijkomend voordeel, het staat niet in elke woonkamer zoals de Billy van de IKEA, maar het is compleet uniek en sluit precies aan op jouw behoeftes.

Maak je eigen unieke meubel met onze online kluscursussen

3. Het is duurzaam

Als je zelf iets maakt kun je duurzame materialen en verbindingen kiezen waardoor je product langer meegaat en eventueel te repareren is. Ook niet onbelangrijk: je raakt er minder snel op uitgekeken omdat je het helemaal kan laten aansluiten op jouw smaak en behoeften. En zeg nou eerlijk, gooi jij iets makkelijk weg waar je met liefde aan hebt gewerkt en je misschien wel bloed zweet en tranen heeft gekost?

4. Iets nieuws leren is goed voor je

“Onze hersenen maken voortdurend nieuwe cellen aan en leggen daar verbindingen tussen aan. En dat gebeurt vooral als je iets nieuws leert of doet” zegt neuropsycholoog Margriet Sitskoorn. Bovendien ben je tijdens het klussen vaak niet alleen mentaal bezig maar ook fysiek. Tel uit je winst!

5. Je kan indruk maken op je vrienden

En last but not least, als je project af is kan je shinen! Als iemand vraagt “Heb je dat helemaal zelf gemaakt?” kun je trots en bescheiden knikken, een volmondig ja laten klinken of van wal steken met een half uur durend verhaal over je klusavonturen en nieuw geleerde skills.

Bovendien zijn onze cursusen online waardoor je er mee bezig kan wanneer het jou uitkomt, je het ook samen kan doen en het laagdrempelig en betaalbaar is. Kortom, waar wacht je nog op?! Maak zelf een stalamp met de Bataat klucursus of een creatief meubel met de Okra Kluscursus.

Samen klussen

Andere Blogs

Zelf een lamp maken met snoer en schakelaar

Zelf een lamp maken

Altijd al zelf een lamp willen maken? Zelf een lamp maken is super leuk! Of je nou een vloerlamp, tafellamp of schemerlamp maakt, je bent

Lees verder »

Hoe sterk is houtlijm?

Wat is houtlijm? Je hebt heel veel verschillende merken houtlijm, maar er zijn ook allerlei verschillende types. Om het een beetje overzichtelijk te houden zijn

Lees verder »

REacties

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.